Trummitegu tuleb taas Soomest Eestisse


Imeline suvi on kohe ukse taga. Esimesed ilusad ilmad on jõudnud paitada ja soojendada põski.
On aeg minna loodusesse, et ammutada endasse Eestimaa väge.

Võta sellel aastal lokkavasse loodusesse kaasa päris oma trumm, et sõpru endale taas lähemale tuua. Oleme piisavalt kaua olnud pimedas talvevalguses töökohustustega hõivatud. Nüüd on kord sõprade ja enda heaolu käes.

Maa ja Taeva heaolukeskus toob trummiteo sulle lähemale, et sõprade seltsis suvises õhtus sooja lõkke ääres trummi põristada. Iga trummilöök loob armastust, mis annab omakorda valgust juurde. Lööme Eestimaa särama ja armastusest rõkkama. Õpime jälle hoolima ja jagama.

Arto on valmistanud trumme üle 20 aasta. Tema käe all on valminud väga suur kogus valguse- ja armastusetrumme. Tema pikaajaline kogemust aitab saada just endale sobiva teekaaslase trummi näol, millele saad hiljem lasta trummimeistril endale meelepärase või toetava pildi maailda. Arto on loodusega kooskõlas olev jõuline mees, kelles palju valgust ja teadmisi. Ta oskab tuua välja unustustehõlma vajunud unistused, mis vajavad nüüd ellupuhumist – just nii töötavad trummimaalingud.

Usaldasin oma esimese valmistatud trummi Artole, et ta maaliks mulle kalliks saanud trummile pildi. Olin sel ajal lummatud sümbolitest ja märkidest. Jagasin oma sümboliarmastust Artoga, uskudes, et üks maailma iidsetest sümbolitest leiab koha minu trummil. Kuid miskit jäi minus häirivalt kripeldama, ja enne Artoga lahkuminekut ütlesin, et usaldan tema teadmist ja pikaajalist kogemust pildivalikul. Lisasin, et vajan vaid trummi kui toetavat teekaaslast enda kõrvale, kes tooks välja minu parima osa.

Kuid hiljem Artoga taaskohtudes, olin unustanud oma trummi. Väekas mees tõmbas kotist eseme, mille tundsin hetkega ära. Arto ulatas sirgetel kätel mulle minu trummi. See polnud enam sama, mille temaga viimati kaasa olin andnud. Nüüd ilutses keset trummi pilt, mis kaotas mu suult sõnad. Vaikisin, sest iga sõna võinuks rikkuda hetke. Kuidas ta võis teada minu lugu? Trummilt vastuvaatav pilt viis mind tagasi rohkem 15 aasta tagustesse mälestustesse. Ma polnud kellegile rääkinud elementidest, mis kord mulle nii olulised olid. Ometi teadis Arto minu lugu. Silmadesse hakkasid aeglaselt valguma tänupisarad. Äratundmisrõõm kutsus rõõmu südamesse. Maaling, mis tõi tagasi toetuse ja rõõmu, võttis mind heas mõttes sõnatuks. Olin õnnelik, et julgesin usaldada meest, kes teadis mu tegelikku kutsumust, ja trummimaalinguna jõuduandva mälestuse taas elule äratas.

Moonika Chandaa Silves
7. mai 2018

Loe trummivalmistamise ja toimumisaegade kohta siit:

https://www.taevasjamaa.ee/arto-ukko-trummivalmistamine/