Toidutalumatus

Juhendab Ene Spriit
Loe juhendajast ja tema teistest loengutest

Järjest rohkem on inimesi, kes tunnevad peale söömist halba enesetunnet, väsimust, energiapuudust. See võib olla põhjustatud tundlikkusest ühe või teise toiduaine suhtes. Laktoosi- ja kaseiinitalumatuse all kannatab järjest suurem hulk inimesi. Arvatakse, et piimasuhkru lõhustamiseks vajaliku ensüümi laktaasi puudulikkus esineb isegi kuni kolmveerandil maailma elanikest.

Tundlikkus gluteeni sisaldavate toitude suhtes on muutunud uueks moodsaks viisiks oma söögivalikuid piirata.  Toiduallergia ja tundlikkus mingi toiduaine suhtes on oma olemuselt erinevad, kuigi toiduained, mis neid reaktsioone tekitavad, võivad olla samad.
Toiduallergiat, mis on ägeda reaktsioonina kulgev seisund, esineb 1-2% inimestest, aga tundlikkust mõne toiduaine või joogi suhtes, mis võib vaevusi tekitada pikka aega ilma, et me sellest arugi saame, võib esineda 45-50% inimestest.

Puhitus, kõhuvalu, gaasid, väsimus pärast sööki, peavalud, aneemia, uneprobleemid, akne – need on vaid mõned sümptomid, mis võivad viidata tundlikkusele ühe või teise toiduaine suhtes.

Loengus:

  • selgitame erinevusi toiduallergia ja toidutundlikkuse vahel
  • arutleme gluteeni- ja laktoositalumatuse üle
  • räägime sümptomitest, mis võivad olla põhjustatud toidutalumatusest
  • peatume põhjustel, miks tekib tundlikkus ühe või teise toiduaine suhtes
  • tutvustame võimalusi toidutalumatuse diagnoosimiseks
  • räägime, mida teha, et toidutalumatust vähendada või ära hoida

Osaluspanus 15 eurot
Osalemine vaid ettemaksu alusel 15 eurot arveldusarvele
Palmimari OÜ, SEB EE961010220194783223 (selgitusse märgi kursuse ja osaleja nimi).
Mitteosalemisel ettemaksu ei tagastata.

toitumisabi.ee

Maa ja Taeva heaolukeskus
Põhja pst 21/1 Tallinn
info@taevasjamaa.ee, facebook: maajataevaheaolukeskus
infotelefon: 53838600